Lidmaatschap

lidmaatschap club

De TOF is een open vereniging. Al haar activiteiten staan open voor iedereen, lid of geen lid. De TOF heeft dan ook geen apart lidgeld als club. Wie lid wenst te worden, dient zich aan te melden bij het secretariaat en zal voortaan de digitale nieuwsbrieven van de club ontvangen. Deze worden om de twee maand via de mail verstuurd. Soms worden er nog losse berichten en uitnodigingen voor activiteiten via de mail verstuurd.

lidmaatschap wielerbond

Het merendeel van de TOF-leden is fietser en wenst zich aan te sluiten bij de wielerbond (VBR). De bijdrage aan de wielerbond wordt via de TOF vereffend. De TOF vraagt geen andere lidgeld dan de bondsbijdrage. Leden betalen de bondsbijdrage aan de club, waarna de TOF de leden (her)aansluit bij de VBR. Lidkaarten van de VBR worden eveneens via de club verstuurd. Als lid van de VBR geniet u van de aanvullende verzekeringen van de wielerbond, krijgt u korting als aangesloten lid bij de meeste georganiseerde mountainbike- en wielertoeristenritten en ontvangt u om de twee maand het tijdschrift Vlaamse Wielerijder & Biker.

Het lidmaatschap van de VBR bedraagt momenteel 30 euro. Dit geldt zowel voor een individueel lidmaatschap als voor een familiaal lidmaatschap. Voor 30 euro kan een onbeperkt aantal gezinsleden samen aansluiten. De meeste TOF-ers sluiten dan ook hun volledige gezin aan. De meeste mutualiteiten voorzien overigens ook een gedeeltelijke terugbetaling van het lidmaatschap van een sportclub. Wie dit aan zijn ziekenbond wenst aan te geven, kan bij de club een attest van aansluiting verkrijgen.